Massale overstap verwacht vanaf volgende week

Zorgverzekeraars en vergelijkingswebsites maken zich op voor een enorm aantal mensen dat vanaf volgende week zal overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2014.

Meer overstappers verwacht dan ooit

Uit diverse onderzoeken werd al geconcludeerd dat er in 2014 naar verwachting meer overstappers dan ooit zullen zijn. De verwachting werd geschetst dat er dit jaar maar liefst anderhalf miljoen mensen naar een andere zorgverzekering zullen overstappen. Dit enorme aantal kan verklaard worden doordat mensen steeds meer gaan letten op hoe ze kunnen besparen op hun zorgverzekering. De dalende premies voor zorgverzekeringen in 2014 zouden eraan bijdragen dat mensen eerder geneigd zullen zijn om over te stappen. Daarnaast is de mogelijkheid om het eigen risico vrijwillig te verhogen, en de daarmee gepaard gaande verdere verlaging van de maandelijkse premie, ook steeds meer in trek.

Bang om over te stappen

Eerder melde Zorgverzekering.net al dat voornamelijk de discussie over het beperken van de keuzevrijheid eraan heeft bijgedragen dat mensen bang zijn om over te stappen. Twijfel over de vraag of mensen in 2014 behandeld kunnen worden in het dichtstbijzijnde ziekenhuis zorgt ervoor dat mensen hun keuze langer uitstellen dan voorgaande jaren. Wanneer mensen toch behandeld worden in het ziekenhuis van hun voorkeur, vrezen zij dat de kosten uit eigen zak moeten worden betaald.

Over de hele linie van grote zorgverzekeraars en vergelijkingssites wordt deze trend waargenomen. Volgens Mirte Huinink van Zanox komt het inderdaad door de commotie rondom de vrije zorgkeuze dat mensen zich langer oriënteren.

Massale overstap verwacht vanaf volgende week

“Aangezien er naar verwachting toch zo’n anderhalf miljoen overstappers zullen zijn, verwachten we vanaf volgende week een massale overstap”, aldus Sophie van der Zee van Zorgverzekering.net. In eerder onderzoek van Zorgverzekering.net gaf 26% van de ondervraagden aan te verwachten in de derde week van december over te stappen en 24% in de vierde week van december.

Mensen kunnen de verschillende zorgverzekeringen voor 2014 vergelijken op Zorgverzekering.net/2014.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!