Maandag overstapdag

Het overstappen van zorgverzekering is begin december echt van start gegaan. Voorgaande jaren begonnen consumenten al eerder met het overstappen van zorgverzekering. Maandag is bij uitstek de dag waarop de meeste consumenten overstappen van zorgverzekering. Dit blijkt uit de cijfers van Zorgverzekering.net.

Consument later met overstappen

Door de stijging van de zorgpremie en de late bekendmaking van de zorgpremies, is de consument is dit jaar later met overstappen dan de afgelopen jaren. Wel blijkt uit de cijfers van Zorgverzekering.net dat dit jaar al meer consumenten zich ori├źnteren op een nieuwe zorgverzekering. Dit is te verklaren door de premiestijging, de veranderingen in de zorg en de aandacht voor zorgverzekeringen in de media.

Maandagavond populairste overstapmoment

Vorige maand voorspelde Zorgverzekering.net al een massale overstap in december. Sinds begin december ziet de vergelijkingssite een flinke stijging in het aantal overstappers. De meeste mensen stappen over op doordeweekse avonden. Maandagavond is het populairste overstapmoment. Op vrijdag en zaterdag is een daling te zien. Dit komt waarschijnlijk doordat de consument er op vrijdag net een hele werkweek op heeft zitten en wil genieten van het weekend. Op maandag begint een nieuwe werkweek en pakt de consument weer wat klussen op, zoals het vergelijken en afsluiten van een zorgverzekering.

Overstappiek op 30 december

Consumenten hebben nog tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, maar moeten voor 31 december hun oude zorgverzekering hebben opgezegd. Veel zorgverzekeraars hebben een overstapservice, de oude zorgverzekering van een consument wordt dan automatisch opgezegd. Dit geldt ook als de consument deze bij een andere zorgverzekeraar had lopen. Om deze reden stappen de meeste mensen voor 31 december over. Bovendien weten veel mensen niet dat het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering ook nog in januari mogelijk is. Op 31 december zijn veel consumenten bezig met de voorbereidingen van Oud&Nieuw. Zorgverzekering.net verwacht daarom de grootste overstappiek op 30 december. Dit was vorig jaar ook de dag waarop de meeste consumenten overstapten van zorgverzekering.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!