Kaakchirurg en uw zorgverzekering

De kaakchirurg is meestal een plek waar mensen liever niet heen gaan. Het woord alleen al, kan mensen de rillingen geven. Het gebruik van verdovingen en dus naalden, maakt het gaan naar de kaakchirurg er niet prettiger op. Behandelingen bij de kaakchirurg gaan meestal ook samen met een prijskaartje. Belangrijk is om te weten of uw zorgverzekering de kosten dekt van de kaakchirurg.

Wanneer naar de kaakchirurg?

Wanneer is het nodig om naar de kaakchirurg te gaan? Meestal verwijst uw tandarts u door als u dusdanige tandproblemen heeft, waar de tandarts niet in gespecialiseerd is. Denk hierbij aan het verwijderen van de verstandskiezen of het rechtzetten van de onderkaak bij een flinke overbeet. Bij de kaakchirurg worden de meeste behandelingen onder plaatselijke verdoving gedaan en kunt u een behandeling van een paar uur verwachten. Handig is om een behandeling van de kaakchirurg te plannen op een dag dat u vrij bent. Of eventueel een dag vrij te nemen, aangezien de behandelingen vaak een heftige reactie op uw lijf veroorzaken, waardoor u vaak geen zin meer heeft om na de behandeling te gaan werken.

Andere zaken waarvoor u naar de kaakchirurg doorgestuurd kan worden zijn onder andere:

  • Aanbrengen van implantaten
  • Problemen met het kunstgebit
  • Behandeling van gezwellen in de mond
  • Aanbrengen van kunstwortels
  • Behandeling van tandletsel bij ongelukken

Ook aangeboren afwijkingen zoals schisis (een hazenlip) of vergroeiing van de kaak, worden behandeld bij de kaakchirurg.

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Wat uw zorgverzekeraar vergoedt is heel verschillend. Zo zijn er verzekeraars die alles dekken, maar andere zorgverzekeraars vergoeden weer alleen een deel van de kosten. Of dekken niet de kosten voor bepaalde taken die de kaakchirurg uitvoert. Ook kunnen ziekenhuiskosten bij uw dekking worden inbegrepen. De vergoeding kaakchirurg is iets wat erg verschilt per zorgverzekeraar. Controleer goed de polis van uw zorgverzekering en vergelijk uw zorgverzekering op Zorgverzekering.net voor de beste dekkingen en de voordeligste premies.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!