Je zorgverzekering 2014 gedurende het jaar wijzigen

In principe kun je één keer per jaar een zorgverzekering afsluiten. Bij de meeste zorgverzekeraars wordt dan weer voor een jaar vastgelegd hoe je verzekerd bent. Maar niet alle zorgverzekeraars werken in jaren. Bij sommige zorgverzekeraars kun je de dekking gaandeweg het jaar aanpassen. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer er iets in je situatie verandert.

Per maand aan- en uitschakelen

FBTO geeft klanten de kans om hun aanvullende modules per maand aan of uit te zetten. Dat wil zeggen dat klanten dagelijks kunnen bepalen of ze een aanvullende module, zoals orthodontie en alternatieve geneeswijzen, opzeggen. De wachttijden per aanvullende module verschillen. Zo gaat de wijziging bij de alternatieve geneeswijzen de volgende maand in, terwijl er voor de aanvullende buitenland verzekering een wachttijd van zes maanden bestaat. Via onze website kun je per module zien hoe lang de wachttijd bedraagt.

Extra zorg

Salland maakt het mogelijk om gedurende het jaar aanvullende zorgverzekeringen af te sluiten of te verhogen. Uitschakelen is dus niet mogelijk. Zou jij bijvoorbeeld beter verzekerd willen worden voor tandartskosten? Dan kun je gaandeweg het jaar de aanvullende verzekering verhogen. Het is niet zo dat de volgende maand de dekking van de aanvullende verzekering al ingaat. Daarvoor is een wachttijd van zes maanden. Energiek maakt het ook mogelijk om een aanvullende verzekering toe te voegen of te verhogen. Ook daar geldt: er kan pas na een half jaar aanspraak worden gemaakt op de nieuwe verzekering.

Meegroeiservice

OHRA kent ook de mogelijkheid om tussentijds de aanvullende zorgverzekering aan te passen. Maar dat gebeurt niet per module, maar met de zogehete meegroeiservice. Als er iets verandert in de levenssituatie van de klant, dan kan de verzekering daarop aangepast worden. Krijgt u bijvoorbeeld een kind of gaat u met pensioen? Dan kan er met de meegroeiservice gaandeweg het jaar gesleuteld worden aan de aanvullende verzekering.

De zorgverzekering aanpassen kan één keer per jaar. Door een formulier in te vullen, wanneer u zwanger bent of van plan om samen te wonen, kan de verzekering aangepast worden aan de nieuwe situatie.

Kind in ontwikkeling

Menzis maakt het mogelijk om voor kinderen de zorg aan te passen. Een kind van tien heeft vanaf zijn verjaardag recht op orthodontie. Daarom geeft Menzis de mogelijkheid om op de verjaardag de tandartsverzekering aan te passen, tot het tiende levensjaar is deze verzekering namelijk nog gratis. Deze wijzigingen kunnen uiterlijk tot een maand na verjaren doorgevoerd worden. Na het doorgeven gaat de nieuwe verzekering de daarop volgende maand in.

Wildcard

De Amersfoortse maakt het niet mogelijk om uw zorgverzekering gaandeweg het jaar aan te passen. Wel hebben zij voor klanten met een zorg- en aanvullende verzekering een zogenoemde Wildcard. Zo’n Wildcard kan worden ingezet om onverzekerde kosten tot tweehonderdvijftig euro te vergoeden. Bent u betrokken bij een ongeval, waardoor u fysiotherapie nodig heeft? Dan kan met zo’n Wildcard de niet voorziene kosten vergoed worden.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!