Interpolis schrapt flink in aanvullende verzekering

In 2014 kunnen verzekerden van Interpolis geen vergoeding meer ontvangen voor alternatieve geneeswijzen. De kosten voor bijvoorbeeld homeopathische geneesmiddelen en acupunctuur kunnen dan niet meer gedeclareerd worden.

Behalve de alternatieve geneeswijzen verdwijnen er nog meer typen zorg uit het aanvullende pakket van Interpolis. Zo worden er geen vergoedingen meer betaald voor brillen, buitenlandvaccinaties, een plaswekker en een kraampakket.

Interpolis geeft aan voornamelijk te willen investeren in zaken als dekking in het buitenland en fysiotherapie. Dit zijn volgens de verzekeraar vergoedingen die meerwaarde hebben ten opzichte van andere vergoedingen. De kosten voor zorg in het buitenland en fysiotherapie kunnen flink oplopen. Daarom is het volgens Interpolis de meer waard om te investeren in dergelijke dekkingen.

Directeur Arné van de Boom meldt dat er niet verondersteld moet worden dat Interpolis niets ziet in alternatieve geneeswijzen. Ze leggen de focus alleen op andere zaken. Voor alle zorg die vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt, moet betaald worden. Ook wanneer er weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van die zorg.

Combinatiepolis

In 2014 verlaagt Interpolis de maandelijkse premie voor de basisverzekering tot 92 euro. De basisverzekering van Interpolis is een combinatiepolis. Dat betekent dat verzekerden in principe vrij zijn in de keuze van de zorgverlener. Bij een aantal soorten zorg worden lagere vergoedingen uitbetaald wanneer er bijvoorbeeld geen contract is afgesloten tussen Interpolis en de zorgverlener.

Interpolis is de eerste zorgverzekeraar die bekend heeft gemaakt zo fors in de aanvullende verzekering te gaan schrappen. 18 november zullen de nieuwe polisvoorwaarden van alle verzekeraars bekend zijn. Ook zal dan bekend zijn welke zorgverzekeraars met welke zorgverleners contracten hebben gesloten en wat de exacte vergoedingen zullen zijn bij niet-gecontracteerde zorg.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!