Infographic: ONVZ Beste Zorgverzekeraar 2013

Zorgverzekering.net roept ONVZ uit tot beste zorgverzekeraar van 2013. Zorgverzekering.net heeft dit jaar een online enquête gehouden onder 585 respondenten. In deze enquête werd onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de consumenten over zorgverzekeraars. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ONVZ door consumenten als beste zorgverzekeraarsgroep werd beoordeeld over het afgelopen jaar.*

Infographic

ONVZ is als zorgverzekeraarsgroep door consumenten als beste beoordeeld met een rapportcijfer van 8.1. Bovendien werd ONVZ ook als beste beoordeeld op imago wat betreft betrouwbaarheid, responsiviteit en zorgzaamheid. Ook de klantenservice van ONVZ werd als beste beoordeeld.

Consumenten beoordeelden andere zorgverzekeraarsgroepen ook met een hoog rapportcijfer. CZ kreeg een 7.5, Achmea & Menzis beiden een 7.4 en VGZ een 7.1. Slechts 2,2% van de ondervraagden heeft in het afgelopen jaar een klacht ingediend bij de zorgverzekeraar. Uit het bovenstaande kan worden geconcludeerd dat de ondervraagden over het algemeen tevreden zijn met hun huidige zorgverzekeraar.

Overstappen

67% van de ondervraagden heeft naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering. Verder is uit het onderzoek gebleken dat 17% van de ondervraagden van plan is in 2014 over te stappen van zorgverzekeraar. De meest voorkomende redenen om over te stappen zijn kostenbesparing en een betere dekking.

19% van de ondervraagden geeft aan al over te stappen bij een premieverschil van € 5,- tot  €10,- per maand. Tevens zou 25% overstappen bij een premieverschil van €10,- tot €20,- per maand en 21% geeft aan pas over te stappen bij een premieverschil van meer dan €20,- per maand.

Maar liefst 39% van de ondervraagden zou overstappen van zorgverzekeraar als ze een cadeau aangeboden krijgen bij de nieuwe zorgverzekeraar, bijvoorbeeld een tablet, smartphone of een geldbedrag.

Zorgverzekering.net feliciteert ONVZ met het behalen van de eerste plek!

* Het gaat hierbij om het gemiddelde van alle labels per zorgverzekeraarsgroep: Achmea: FBTO, Zilveren Kruis Achmea, Agis, TakeCareNow, Interpolis, De Friesland, Avéro Achmea, IK, ProLife, YouCare VGZ: VGZ, IZA, UMC, Bewuzt, IZZ, Univé, Zekur, Besured, National Academic, Promovendum Menzis: Menzis, Azivo, Anderzorg CZ: CZ, CZ direct, Ohra, Delta Lloyd ONVZ: ONVZ, PNO zorg, VVAA

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!