Hoge premies grote reden tot overstappen

Op het moment zijn de hoge premies de grootste reden tot overstappen. Dit is voor bijna twee op de zes verzekerden de hoofdreden voor de overstap. twee op de tien verzekerden stapt over omdat zij meestal niet tevreden zijn over de dekking van de aanvullende verzekering. Dit is onderzocht door het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Veertig procent blijft omdat ze al heel lang bij dezelfde verzekering zitten. Verzekerden die niet overstappen doen dit in meerderheid omdat ze tevreden zijn over de dekking van de totale polis (52 procent) of van de basisverzekering (23 procent).

Onduidelijk namen

Patiënten en cliënten in de zorg willen meer duidelijkheid over zorgverzekering. Er zijn nu drie soorten polissen namelijk: natura, restitutie en combinatie, maar niet iedereen begrijpt waar die polissen precies voor staan. Dat schrijven Patiënte federatie Nederland en het LOC (Landelijk Overleg Cliëntenraden) in een brief naar de Tweede Kamer. Ook de Autoriteit Consument en Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit vinden de namen te onduidelijk voor de mensen. Patiënte federatie en LOC willen dat de minister en zorgverzekeraars duidelijkere namen kiezen voor de zorgpolissen. Ook is vaak onduidelijk met welke zorgaanbieders de zorgverzekeraar een contract heeft. Patiënte federatie en LOC vinden dat zorgverzekeraar dat al in november bekend moeten maken.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!