Hoe gebruik je een vergelijkingssite op een goede manier

Onlangs is er op de blog van het Zilveren Kruis een artikel geplaatst waarin zeven tips over het gebruik van vergelijkingssites worden behandeld. Deze zeven punten zijn erg relevant voor overstappers en daarom worden ze in dit artikel nog een keer uitgelicht.

Gebruik meerdere vergelijkingssites

De resultaten op vergelijkingssites kunnen verschillen, daarom is het verstandig om meerdere sites te gebruiken. Als u meerdere vergelijkingssites gebruikt kunt u ook goed bepalen welke site u het beste bevalt.

Houdt de vergelijkingssite genoeg rekening met uw persoonlijke wensen?

Hoe gedetailleerder u uw wensen kunt invoeren in de vergelijker, hoe beter het advies van de vergelijkingssite zal aansluiten bij uw situatie. Kijk daarom hoe gedetailleerd de vergelijkingswebsite is. Het resultaat van een vergelijkingssite is niet altijd accuraat, controleer daarom zelf op de website van de verzekeraar of de polisvoorwaarden kloppen.

Waar wordt het beste resultaat van de vergelijkingswebsite op gebaseerd?

Vaak is het beste resultaat van de website de verzekering die de laagste prijs biedt. Dit is relevant als u verwacht niet of nauwelijks zorg nodig te hebben. Maar voor veel mensen is dit niet de enige eis aan een verzekering. Wat ook belangrijk is bij het kiezen van een verzekeraar zijn het aantal ziekenhuizen waar u terecht kunt en hoe het geregeld is met gecontracteerde zorg.

Is de lijst met verzekeraars compleet?

Op veel vergelijkingssites is de lijst met zorgverzekeraars niet compleet of niet goed zichtbaar in de resultaten. Sommige vergelijkingssites laten eerst een selectie van de resultaten zien en laten u vervolgens doorklikken als u meer resultaten wilt zien. Een vergelijking is natuurlijk beter als site de meeste verzekeraars meeneemt, dus controleer of de lijst volledig is.

Is de uitkomst belangeloos?

Kijk of u op de website kunt vinden hoe er geld verdiend wordt. Zo kan er een oordeel worden geveld over de objectiviteit van de vergelijking. Vergelijkingssites worden vaak betaald door zorgverzekeraars per afgesloten verzekering. Dit hoeft niet iets negatiefs te zijn want het betekent niet gelijk dat ze hierdoor de betalende verzekeraars hoger in het lijstje zetten. Maar het blijft verstandig om de resultaten kritisch te bekijken.

Is er rekening gehouden met collectiviteitskorting?

Op vergelijkingssites komen vaak geen collectieve verzekeringen voor. Als een polis speciaal is bedoeld voor studenten, vakbondsleden of onderwijzend personeel ontbreekt dit vaak in de resultaten. Als u denkt dat u in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting dan moet je op de websites van verzekeraars kijken of dit klopt.

Is de vergelijkingssite aangesloten bij de AFM?

Een vergelijkingssite heeft een vergunning nodig van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om advies te mogen geven over financiële producten en diensten. Op de website van de AFM kan u kijken of de vergelijkingssite een vergunning heeft. Dit wordt overigens ook vaak weergeven op de vergelijkingswebsite.

Over Zorgverzekering.net

Zorgverzekering.net heeft de AFM-vergunning en is hierdoor bevoegd om advies te geven over zorgverzekeringen. De volgorde van de resultaten op onze website zijn niet afhankelijk van de betalingen van de verzekeraars. In de vergelijker op Zorgverzekering.net kan een zeer gedetailleerd beeld van uw eigen situatie worden gevormd, hierdoor zal het aanbod dat uit de vergelijker komt goed bij u aansluiten. In de vergelijker wordt rekening gehouden met de gewenste hoogte van het eigen risico, de vrije artsenkeuze, voor hoeveel mensen de verzekering wordt afgesloten, of u behoefte heeft aan buitenlanddekking, uw geboortedatum, betalingsperiode en of u behoefte heeft aan een vergoeding voor de tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en brillen en lenzen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!