Het vergelijken en shoppen kan beginnen

Het vergelijken en shoppen kan beginnen! Door de grote stijging van de premies overwegen één op de zes mensen over te stappen. Vorige week zijn de nieuwe premies bekend gemaakt. Dit betekent dat het vergelijken en shoppen kan gaan beginnen.

De premies zijn gemiddeld gestegen met 80 euro ten opzichte van vorig jaar 2017. Dit is een stuk hoger dan vorig jaar (2017), toen kwam de gemiddelde stijging neer op  25 euro. Eén ding dat zeker is: wie blijft waar hij is, is een paar tientjes extra kwijt volgend jaar. Bij ONVZ is de stijging het hoogst, 144 euro op jaarbasis. De premie is nu berekent op gemiddeld 1385 euro per jaar.

De voorspellingen zijn dat er dit jaar veel meer mensen door de stijging van plan zijn te gaan overstappen. Van de 1000 mensen is meer dan de helft van plan om hun zorgverzekering te gaan vergelijken. In 2016 was dit maar 28%, dat is de helft van dit jaar. Eén op de zes mensen (17%) schat de kans dat zij gaan overstappen erg groot in. 78% hiervan geeft als reden de forse premie stijging.

Benieuwd naar je eigen situatie? Dan kun je op onze site natuurlijk vrijblijvend je zorgverzekering vergelijken.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!