Hekkensluiter Ditzo maakt zorgpremie 2014 bekend

Het was even spannend dit jaar: komt Ditzo nog op tijd met de nieuwe zorgpremie? Pas gisteravond maakte de zorgverzekeraar – die sinds enkele jaren als handelsmerk de vrije zorgkeuze aan verzekerden biedt – de nieuwe polis voor 2014 bekend.

De verzekeraar biedt de polis bij het wettelijk verplichte eigen risico van 360 euro aan voor 86,75 euro per maand. Dit maakt Ditzo de goedkoopste aanbieder van zorg met een restitutieverzekering. Voor consumenten houdt deze verzekering in dat ze niet hoeven te leunen op afspraken van zorgverzekeraars met geselecteerde of gecontracteerde artsen en ziekenhuizen, maar zelf mogen bepalen naar welke zorgverlener ze stappen.

Wie kiest voor het hoogste eigen risico van 860 euro, betaalt een maandelijks bedrag van 66,75 euro. Hiermee staat de zorgverzekeraar op de vierde plek van goedkoopste zorgpremies, na Zilveren Kruis Achmea, Take Care Now en Menzis.

Ditzo biedt drie aanvullende pakketten aan. Het ZorgGoed pakket (5,50 euro per maand) biedt vergoedingen voor fysiotherapie, anticonceptie en zorg in het buitenland. Het ZorgBeter pakket (8,70 euro per maand) vergoedt kosten voor zwangerschappen, orthodontie-zorg en alternatieve geneeswijzen. Het ZorgBest pakket (22,50 euro per maand), tot slot, vergoedt sterilisatie, preventieve cursussen, vaccinaties en hogere kosten voor alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie.

Buiten de aanvullende verzekeringen kunnen consumenten ervoor kiezen om nog een tandartsverzekering en een bril- en lenzenabonnement af te sluiten. De hoogste tandartsverzekering, TandBest (24,25 euro per maand), biedt een maximale vergoeding van 500 euro per jaar. Met het bril- en lenzenabonnement (4,25 euro per maand) krijg je een eenmalige korting van 100 euro bij de aanschaf van een bril of lenzenplan bij een van de winkels van opticien Eye Wish.

Met de bekendmaking van de laatste zorgpremie, geeft Ditzo de aftrap voor het zorgseizoen en kan het grote vergelijken van start gaan.

Wilt u meer weten over de verschillende zorgverzekeraars of uw zorgverzekering vergelijken? Ga voor een actueel overzicht naar: Zorgverzekering.net/2014

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!