Grote verschillen tussen vergelijkingswebsites

Op dinsdag 18 november 2014  publiceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een rapport over het onderzoek naar de kwaliteit van vergelijkingswebsites. Er werden in totaal dertig vergelijkers onderzocht, waaronder de vijf vergelijkingswebsites die het grootste marktaandeel in handen hebben. Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn tussen  verschillende vergelijkers.

Positief

De grootste vergelijkingswebsites hebben hun zaken goed op orde. Deze websites handelen in het belang van de consument en proberen de consument dan ook zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo bieden zij een goed overzicht van de verschillende financiële producten, waardoor het voor de consument gemakkelijker is om snel het juiste financiële product te vinden.

Misleiding

Naast deze websites zijn er ook verschillende vergelijkers die niet in één oogopslag de juiste informatie bieden. Zo zijn er veel ‘advertentiewebsites’. Deze websites hebben verschillende advertenties op hun website geplaatst. Dit kan voor de consument verwarrend werken. Daarnaast laten sommige vergelijkers in eerste instantie alleen een betaalde top drie zien. Hierin staan de alleen de verzekeraars waarbij de vergelijker de hoogste vergoeding krijgt op het moment dat een consument verzekering afsluit. Voor het volledige resultatenoverzicht moet dan weer worden doorgeklikt naar een andere pagina. Veel consumenten zijn hiervan echter niet op de hoogte, waardoor zij uiteindelijk een product aanschaffen dat niet voldoet aan hun wensen.

Kwaliteit

Naast prijs kan ook kwaliteit een belangrijke rol spelen in het aanschaffen een financieel product Bij sommige vergelijkingswebsites wordt de consumentenwaardering echter niet meegenomen, waardoor het voor de consument niet duidelijk is hoe tevreden andere consumenten zijn over bijvoorbeeld hun zorgverzekeraar. Een belangrijke factor om een volledige vergelijking te kunnen komen, is de mogelijkheid tot het invullen van de persoonlijke gegevens. Deze kunnen vervolgens worden meegenomen in de vergelijking, waardoor de resultaten het beste aansluiten bij de persoonlijke situatie. Op het moment dat een website deze mogelijkheden niet biedt, kan het zijn dat resultaten niet voldoende aansluiten bij de wensen van de consument.

AFM-vergunning         

De service van de vergelijkingswebsites is ook verschillend. Bij enkele websites is het ook mogelijk om naar de klantenservice te bellen en te vragen om persoonlijk advies. Alleen de websites met een AFM-vergunning hebben de mogelijkheid om te bemiddelen, omdat bij deze websites werknemers in dienst zijn die hiervoor een certificaat hebben behaald. Andere websites zijn genoodzaakt consumenten door te verwijzen naar bank of verzekeraar. De AFM roept consumenten op, om hun zorgverzekering zo goed en nauwkeurig mogelijk met andere zorgverzekeringen te vergelijken en hierbij gebruik te maken van verschillende vergelijkingswebsites.  

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!