Goedkoopste zorgverzekering loont meer dan ooit

Uit onderzoek van Zorgverzekering.net blijkt dat consumenten die dit jaar hebben gekozen voor de goedkoopste zorgverzekering voordeliger uit zijn dan ooit te voren. Zekur is wederom de grote winnaar van dit jaar door zijn goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico en biedt de zorgverzekering in 2014 ver onder de nominale premie aan.

Premie van Zekur ver onder nominale zorgpremie

De overheid stelt elk jaar de nominale zorgverzekeringspremie vast. In 2013 was deze nog 1250 euro op jaarbasis. De voorgaande jaren bestond er hierdoor telkens een verschil tussen de nominale premie en de premie van de goedkoopste zorgverzekering van 130 tot 158 euro. Dit jaar is het verschil echter groter dan ooit tussen de goedkoopste zorgverzekering (Zekur) en de nominale zorgpremie, die dit jaar op 1226 euro is vastgesteld. Zorgverzekeraar Zekur heeft dit jaar zijn premie vastgesteld op 963 euro en zit daarmee maar liefst 263 euro onder de nominale premie die door de overheid is vastgesteld. Verzekerden die dit jaar voor de goedkoopste zorgverzekering Zekur hebben gekozen, besparen dus maar liefst 263 euro ten opzichte van de nominale premie. goedkoopste-zorgverzekering-nominaal-zekur

AnderZorg en Zekur al ten minste zes jaar de goedkoopste

Uit het onderzoek van Zorgverzekering.net bleek ook dat de zorgverzekeringen van Zekur en AnderZorg al ten minste zes jaar op rij de goedkoopste zorgverzekeringen zijn. In het geval van het minimale, wettelijk verplichte eigen risico is de zorgverzekering van Zekur in elk geval al sinds 2009 de goedkoopste zorgverzekering. Bij het maximaIe vrijwillig eigen risico is de zorgverzekering van AnderZorg al ten minste sinds 2009 de goedkoopste.

Verschil in premie tussen goedkoopste zorgverzekeringen

De premies van de twee goedkoopste zorgverzekeringen zijn in de afgelopen jaren ook steeds meer naar elkaar toegekomen. Zes jaar geleden, in 2009, was het verschil tussen Zekur, de goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico, en AnderZorg, de goedkoopste met maximaal eigen risico, in totaal 270,24 euro per jaar. Dit jaar is dat verschil gedaald tot maar liefst 216 euro. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico en die met maximaal eigen risico wordt dus steeds kleiner. goedkoopste-zorgverzekering-anderzorg-zekur

Eigen risico

Het wettelijk verplichte eigen risico is in de afgelopen jaren enorm gestegen. In 2009 bedroeg dit nog 115 euro. In de afgelopen vijf jaar is dit bedrag toegenomen met maar liefst 245 euro tot een eigen risico van 360 euro in 2014. De verschillen in hoogte van het minimaal verplichte en het maximaal vrijwillig eigen risico is in die jaren echter zo goed als gelijk gebleven. In 2009 bedroeg het maximaal vrijwillig eigen risico 665 euro tegenover het minimaal verplichte eigen risico van 115 euro. In totaal was er dus een verschil van 550 euro. De jaren daarop is dit verschil echter gelijk gebracht tot 500 euro met het huidig verplichte eigen risico van 360 euro tegenover het maximaal vrijwillig eigen risico van 860 euro. * Het betreft in dit onderzoek de zorgverzekeringen die voor iedereen toegankelijk zijn. De cijfers zijn onderzocht voor de jaren 2009 tot en met 2014. De gegevens mbt de nominale premie zijn afkomstig uit de begrotingen van VWS voor 2014 en 2011.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!