Fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandeling waarbij mensen met tijdelijke of permanente klachten bij het bewegen terecht kunnen. De meeste Nederlanders krijgen hier vroeg of laat wel mee te maken. Daarom is het belangrijk om te weten wat er precies wordt gedekt binnen een zorgverzekering.

Fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

De dekking voor fysiotherapie verschilt tussen jongeren en volwassenen. Jongeren tot 18 jaar zijn de eerste 9 behandelingen verzekerd door de basisverzekering. Mochten deze 9 behandelingen niet voldoende zijn, dan worden de volgende 9 behandelingen ook gedekt door de verzekeraar. Bij meer dan 18 behandelingen bij de fysiotherapie worden deze niet meer gedekt. Jongeren met bepaalde aandoeningen worden wel volledig gedekt door de basisverzekering. Let wel, dit geldt niet voor alle aandoening. Op deze lijst voor chronische ziekten staan de aandoeningen die compleet worden vergoed.

Fysiotherapie volwassenen

Volwassenen met een basisverzekering krijgen de eerste 20 fysiotherapie behandelingen niet vergoed. Deze kosten vallen onder het eigen risico. Als de aandoening in aanmerking komt voor een vergoeding, zullen de volgende behandelingen worden gedekt door de zorgverzekeraar. Op de chronische ziekten lijst is een opsomming gemaakt voor de aandoeningen die worden verzekerd. In praktijk worden veel behandelingen niet gedekt omdat de meeste klachten niet meer dan 20 behandelingen nodig hebben. Daarbij wordt het krijgen van een vergoeding ook beperkt door de lijst. Bij een aanvullende zorgverzekering hangt het van de zorgverzekeraar af wat er precies wordt gedekt. Controleer hiervoor uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Beste zorgverzekering voor fysiotherapie

De beste zorgverzekering hangt af van de persoonlijke situatie van een persoon. Over het algemeen kan er gekeken worden naar de volgende situaties voor het overwegen van aanvullende dekkingen voor fysiotherapie:

  • in het verleden fysiotherapie nodig gehad
  • beroep waarbij fysiotherapeutische klachten vaak voorkomen
  • hobby’s of sport waarbij klachten vaak voorkomen.

Wilt u weten in hoeverre u bent verzekerd voor fysiotherapie? Op Zorgverzekering.net kunt u zien hoe goed u bent verzekerd bij uw huidige zorgverzekering. Ook kunt u deze vergelijken met andere zorgverzekeringen. Het zou kunnen dat u beter en voordeliger gedekt bent bij een ander verzekeraar.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!