Filmpje levert 1 miljoen op voor kankeronderzoek

Verzekeringsmaatschappij Ditzo heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Met een filmpje dat binnen een week bijna een miljoen keer bekeken werd zorgde het in de overstapperiode voor een opmerkelijke reclamestunt.

Iedere view een euro

Onder het motto ‘Kijk kanker de wereld uit’ zette de verzekeraar vorige week een filmpje met John de Wolf online en beloofde het voor iedere view een euro te doneren aan het kankeronderzoek van professor Bernards. Voor mensen die het filmpje deelden ging er zelfs twee euro de pot in. De reclamecampagne sloeg flink aan op internet en zorgde binnen een week dus al voor de maximale donatie.

Behandeling op maat

De verzekeringsmaatschappij raakte geïnspireerd door professor René Bernards naar aanleiding van een oproep die het deed in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hier vertelde hij vijf miljoen euro nodig te hebben om zijn kankeronderzoek naar therapie op maat te starten. Bernards liet weten dat het op die manier mogelijk is om van de dodelijke ziekte kanker een chronische te maken. De eerste miljoen hiervoor is dus binnen. Ditzo hoopt met deze campagne dan ook een trend te hebben gezet en wacht tot er andere verzekeringsmaatschappijen met soortgelijke acties zullen komen.

Aandacht voor kankeronderzoek

Ditzo liet weten de komende tijd geen geld uit te geven aan tv-commercials, maar het daarvoor vrijgemaakte bedrag hier aan te besteden. Normaal gesproken wordt dit bedrag besteed aan televisiecommercials in de ‘overstapmaanden’ november en december, maar de organisatie besloot om het dit jaar anders te doen en aandacht voor kankeronderzoek belangrijker te vinden dan de jaarlijks overstappende consumenten.

Beperkt percentage overstappers

En daarmee geeft de verzekeraar een duidelijk statement af. De honderden miljoenen die verzekeraars jaarlijks uitgeven om nieuwe klanten aan te trekken wegen volgens het bedrijf niet op tegen het volgens Ditzo ‘beperkte percentage’ consumenten dat daadwerkelijk jaarlijks overstapt. Of deze succesvolle reclamecampagne Ditzo meer consumenten zal bezorgen zal volgend jaar moeten blijken. Per 1 januari kunnen consumenten van verzekeraar overstappen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!