FBTO zorgverzekering

Over FBTO

Een zorgverzekering die je zelf kunt samenstellen, dat is wat FBTO zijn klanten biedt. De FBTO zorgverzekering is het hele jaar aan te passen. Bovenop de basisverzekering zijn er acht modules die je het hele jaar aan en uit kunt zetten. Zo bepaalt u zelf wat u wilt betalen voor uw zorgverzekering. U betaalt alleen waar u voor kiest, en niet voor wat u toch niet gebruikt. U heeft dan een zorgverzekering die voor u uniek is. FBTO zegt zelf een “no nonsense” verzekeraar te zijn. FBTO houdt het duidelijk en eenvoudig en is een onderdeel van de Achmea groep. FBTO biedt verschillende aanvullende modules aan die u gedurende het jaar aan of uit kunt zetten.

Voordelen FBTO

  • Zelf op elk moment modules aan- of uitzetten.
  • Geen medische vragen bij afsluiten. Iedereen is welkom.
  • Kinderen toto 18 jaar gratis meeverzekerd voor modules die de ouders hebben afgesloten.
  • U kunt zelf uw zorgverlener kiezen met de FHTO Zorgzoeker.
  • Mocht u eventueel toch nog een factuur ontvangen kunt u die eenvoudig bij FBTO declareren, dat kan online, met je IPhone (via een declaratieapp) of per post.

Aanvullende modules

Alternatieve geneeswijze

Bij FBTO valt alternatieve geneeswijze en geneesmiddelen in de module Alternatieve geneeswijze. Binnen deze module zijn er vergoedingen voor als u naar een niet reguliere arts gaat. Wel moet deze zorgverlener aangesloten zijn bij een beroepsvereniging die vermeld staat op de Beroepsvereniging van FBTO. De premies van de modules bij FBTO zijn leeftijdsafhankelijk. Hoe jonger hoe goedkoper. Dit is logisch omdat ouderen in verhouding meer zorg afnemen. Er zijn twee modules Alternatief met vergoedingen van € 500,- en € 750,-.

Gezinsplanning

FBTO kent hiervoor de module Gezinsplanning, die meer omvat dan alleen anticonceptie, ook kraamzorg, couveuse nazorg, vallen bijvoorbeeld in dit pakket. De premies voor deze module zijn leeftijdafhankelijk en er is maar een keuze mogelijkheid als module. De module bevat zorg die voor gezinsplanning en al haar facetten van belang zijn voor u.

Buitenland

Zit bij FBTO in de module Buitenland met een 100% werelddekking voor acute medische problemen. Ook gebruik van de FBTO alarmcentrale en vaccinaties vallen onder de vergoedingen van deze module.

Tandheelkundige hulp

Er zijn drie modules Tandheelkundige hulp, oplopend in de vergoeding en voor wat betreft premie leeftijdsafhankelijk. Jongeren in de leeftijd tussen de 18 en 22 jaar betalen minder premie. Er wordt vergoed tot 100% van het gekozen bedrag met dien verstande, dat er voor sommige behandelingen, als u voor een tussentijdse moduleverhoging kiest, een wachttijd is van een half jaar.

Gezichtszorg en orthodontie

  • Ooglaseren

De vergoeding die FBTO geeft voor ooglaseren vindt u, net als brillen en lenzen in de module “gezichtszorg en Orthodontie” Voor ooglaseren is er een eenmalige vergoeding voor de hele duur van de verzekering. FBTO heeft hiervoor een afspraak met Vision clinics.

  • Brillen en lenzen

De vergoedingen voor de brillen en lenzen heeft FBTO ondergebracht in de module “Gezichtszorg en Orthodontie” en zoals de benaming ons al verteld, zijn er binnen deze module meer vergoedingen, voor ook andere zaken zoals bv hoorapparatuur. FBTO heeft een samenwerking met Specsavers, waar voor klanten aantrekkelijke kortingen te bedingen zijn.

  • Orthodontie

In de module gezichtszorg en Orthodontie kunnen we de vergoedingen vinden die FBTO betaald voor de zorg nodig voor Orthodontie. Orthodontie is meestal van belang voor gezinnen met kinderen onder de achttien jaar. Dit is dan ook de leeftijdscategorie waar FBTO de hoogste vergoeding geeft. De vergoeding is voor een periode van drie aaneengesloten kalenderjaren. Boven de achttien jaar is de vergoeding beperkter en is dan voor de gehele duur van de verzekering.

Therapieën

  • Fysiotherapie

Er zijn drie modules Therapieën, oplopend in een mate van vergoeding voor o.a. fysiotherapie. De premie voor deze verschillende modules zijn leeftijdafhankelijk. Hoe jonger hoe goedkoper, dit weer met de gedachte dat iets minder jongeren, meer gebruik zullen maken van de geboden zorg. De vergoedingen zijn van € 350,- tot € 1.000,- en er moet wel een verwijzing zijn van huisarts, specialist of bedrijfsarts.

  • 1e lijns psychische hulp

FBTO heeft de vergoeding voor de 1e lijns psychische hulp geschaard onder de module Therapieën. Voor Therapieën zijn verschillende modules, de vergoeding voor de 1e lijns psychische hulp is echter in alle modules gelijk. Er is een vergoeding van 4 zittingen met een eigen bijdrage. Hier vind je meer informatie over de aanvullende modules van FBTO.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!