FBTO verkort wachttijd aanvullende modules in 2015

Naar aanleiding van een tevredenheidsonderzoek onder de verzekerden verkort FBTO per 1 januari 2015 de wachttijden voor de aanvullende modules. Dit jaar was de wachttijd 6 maanden en hier waren de klanten van FBTO niet tevreden mee. In 2015 zal de wachttijd maximaal 30 dagen zijn.

Aanvullende modules

FBTO heeft diverse aanvullende modules, die je het hele jaar door aan en uit kan zetten. Zo kan je als je op vakantie gaat de module ‘Buitenland’ aanzetten of op het moment dat je in verwachting bent kiezen voor de module ‘Gezinsplanning’ zodat de kraamzorg vergoed wordt. In 2014 bedroeg de wachttijd voor het aanzetten van deze modules vaak wel 6 maanden. Tijdens deze maanden betaalden de klanten al wel voor de aanvullende modules, terwijl ze hier nog geen gebruik van konden maken.

Verkorte wachttijd

Uit een onderzoek van FBTO bleek dat hun klanten erg ontevreden waren over de lange wachttijden. Om deze reden zullen de aanvullende modules vanaf 2015 direct op de 1e van de volgende maand ingaan. Hierdoor betalen klanten alleen premie voor de periode waarin ze gebruik kunnen maken van de aanvullende module. Daarnaast worden de aanvullende modules van FBTO uitgebreid. Ook als je geen basisverzekering hebt bij FBTO, kan je de aanvullende modules afsluiten. In dit geval gelden er wel andere voorwaarden en kunnen de modules niet tussentijds aan en uitgezet worden. Dit kan alleen op 1 januari. Ook moet je dan per aanvullende module 25 euro administratiekosten betalen.

Premie FBTO

De premie van FBTO voor 2015 is nog niet bekend. Halverwege november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2015 aankondigen. Tot nu toe heeft alleen de zorgverzekeraar DSW de zorgpremie voor volgend jaar bekendgemaakt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!