Ekoplaza beloont gezond leven met korting zorgverzekering

Klanten van de biologische supermarktketen Ekoplaza krijgen in de toekomst korting op hun zorgverzekering. Een gezonde levensstijl wordt met de zorgverzekering van Ekoplaza beloond en gestimuleerd. Ekoplaza werkt voor deze zorgverzekering samen met zorgverzekeraar Avéro Achmea.

Tot tien procent korting

Klanten met een klantenkaart van Ekoplaza krijgen op hun basisverzekering bij Avéro Achmea zevenenhalf procent korting. Bij aanvullende verzekeringen zal de korting nog verder oplopen, tot tien procent. Ook krijgen de klanten maandelijks een tegoed van vijf euro, die ze kunnen gebruiken in een van de vijfenzestig Ekoplaza vestigingen.

Klanten leven gezonder

Volgens Ekoplaza is uit een wetenschappelijk onderzoek gebleken dat klanten van Ekoplaza beduidend gezonder leven dan niet-klanten. Dit onderzoek werd gehouden onder vierduizend klanten van de keten.

Door de gezonde levensstijl maken klanten dus ook minder aansprak op zorgverlening. Avéro Achmea en Ekoplaza willen deze mensen tegemoet komen. Daarom krijgen klanten van de twee bedrijven in 2014 korting op hun basis en aanvullende verzekering. In de tijd, van duurder wordende zorg, krijgen klanten van Ekoplaza dus voor minder geld dezelfde zorgdekking.

Duurzaamste merk van Nederland

Ekoplaza werd in november voor de tweede keer uitgeroepen tot Duurzaamste merk van Nederland. Als enige keten in Nederland mogen zij het EKO keurmerk voeren. Dat wil zeggen dat meer dan negentig procent van de spullen in een winkel van Ekoplaza geheel biologisch is. De duurzame keten is niet de eerste keten met zorgverzekeringen. HEMA biedt op het moment namelijk ook een zorgverzekering aan, waarbij klanten korting krijgen op artikelen uit de HEMA. Ook Kruidvat heeft via OHRA zorgverzekeringen aangeboden in het verleden, deze samenwerking is in 2013 echter gestopt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!