DSW verlaagt premie met 7,50 per maand

Traditiegetrouw heeft zorgverzekeraar DSW als eerste van alle zorgverzekeraars de premie voor het volgende jaar bekend gemaakt. Wij dit jaar al bij DSW zat gaat er per maand €7,50 op vooruit, wat neerkomt op een jaarlijks ‘voordeel’ van negentig euro.

Waar de totale premie van DSW dit jaar uitkomt op een bedrag van €1.230,- zal deze volgend jaar €1.120,- bedragen. DSW heeft daarnaast ook bekend gemaakt dat de premies van alle aanvullende verzekeringen gelijk zullen blijven met de premies van 2013.

De zorgverzekeraar kan de maandelijkse premie voor de basisverzekering verlagen omdat er volgens de verzekeraar uit Schiedam steeds meer medicijnen uit een goedkoper segment gebruikt worden. Volgens DSW worden steeds minder a-merken gebruikt van een bepaald medicijn, in plaats daarvan worden de goedkopere merken steeds meer gebruikt. Daarnaast zou ook de verhoging van het eigen risico een daling van de maandelijkse premie voor de basisverzekering mogelijk maken. DSW wil door de verlaging van de jaarlijkse premie de nadruk leggen op de onderlinge loyaliteit tussen DSW en de huidige verzekerden.

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers gaf afgelopen dinsdag op Prinsjesdag al aan dat zorgverzekeraars hun maandelijkse premies voor de basisverekering zouden kunnen verlagen. Schippers ging uit van een jaarlijkse premie van €1.226,- voor 2014. DSW vond dit dus alsnog te gortig en is hier dan ook onder gaan zitten. DSW was het alleen eens met de berekening van het Ministerie op het gebied van Geestelijke Gezondheidszorg. Op veel andere gebieden kwam DSW uit op een lager bedrag.

In het persbericht van DSW valt te lezen dat de verzekeraar een signaal wil afgeven dat de vastgestelde premie voor een jaar naar beneden bijgesteld kan worden indien de kostenontwikkeling hier mogelijkheden toe geeft.

De komende weken zullen ook de premies van andere zorgverzekeraars bekend worden gemaakt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!