Ditzo doneert 1 miljoen voor kankeronderzoek

Ditzo gebruikt haar geld voor commercials in de overstaptijd dit jaar anders. Zij gaan niet mee in de reclamestrijd, maar zijn bereid om de vrijgemaakte één miljoen euro te doneren aan kankeronderzoek. Via de website www.kijkkankerdewerelduit.nl kan het filmpje van de zorgverzekeraar bekeken worden. Wie kijkt, doneert. Ditzo wil op deze manier de trend van hoge marketingkosten bij zorgverzekeraars doorbreken.

Oproep in DWDD

Ditzo kwam om het idee om het roer om te gooien door een uitzending van ‘De Wereld Draait Door’ op 9 oktober. Daarin stelde onderzoeker René Bernards dat kankerpatiënten in de toekomst een behandeling op maat zouden moeten krijgen. Volgens hem is geen enkele vorm van kanker gelijk en kan met de juiste behandeling kanker veranderen in een chronische ziekte, in plaats van een dodelijke. Hij heeft daar alleen nog geld voor nodig. Ditzo vond het belangrijk dat onderzoekers zoals Bernards de ruimte krijgen om de zorg zo ver mogelijk te optimaliseren. Daarom gaat er tot maximaal één miljoen euro naar deze onderzoeker van het Antoni van Leeuwenhoek. Ditzo hoopt dat zij op deze manier bijdragen aan een betere zorg in Nederland.

Hoe het in zijn werk gaat

Via de website kan een reclame filmpje bekeken worden met oud-voetballer John de Wolf, die oproept om de video met daarin beelden uit de uitzending van De Wereld Draait Door met onderzoeker Bernards, te delen en te bekijken. Voor iedere keer dat het filmpje bekeken wordt gaat er één euro naar het kankeronderzoek van Bernards. Deel je het filmpje via sociale media? Dan gaat er twee euro naar het onderzoek. Hoe meer mensen het filmpje bekijken, hoe meer geld voor het onderzoek. De zorgverzekeraar hoopt met deze actie iets teweeg te brengen. Volgens hen kun je dat niet bereiken met advertenties in de overstapmaanden.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!