Declareren met je smartphone, bij deze zorgverzekeraars kan het

Applicaties zijn er tegenwoordig voor vrijwel alles. Ook zorgverzekeraars hebben applicaties diensten ontdekt. Met apps proberen zij het voor de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken, via apps kunnen overzichten bekeken worden, maar bij steeds meer zorgverzekeraars is het mogelijk om door middel van een foto online te declareren.

Foto van de rekening

Verschillende zorgverzekeraars hebben een mobiele applicatie, waarmee online declaraties kunnen worden doorgegeven. Met de telefoon of tablet wordt een foto gemaakt van de zorgnota. Die foto wordt verstuurd naar de verzekeraar, waarna de zorgverzekeraar binnen een aantal werkdagen de declaratie verwerkt heeft. Het is bij zo’n foto erg belangrijk dat het nota goed, duidelijk en schermvullend te lezen is. Op deze manier hoeven declaraties niet meer per post of via de computer richting de zorgverzekeraar verzonden te worden. Maar is een simpele foto met de telefoon genoeg.

Zorgverzekeringen met een declaratie app

FBTO, PNO Zorg, Ander Zorg, Energiek, Salland, Ik!, OHRA, CZdirect, VVAA, Stad Holland, De Friesland en ONVZ hebben allemaal een applicatie, waarmee via de telefoon gedeclareerd kan worden. Het is bij deze verzekeraars ook mogelijk om nog ouderwets de declaraties op de post te doen. Online declareren kan sowieso. Met behulp van DigiD kan de nota gescand en verstuurd worden naar de verzekeraar. Andere zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis, komen binnenkort ook met een app, waarbij met een foto gedeclareerd kan worden.

Kortingen

Bij Zorg en Zekerheid kan via de ZZ-app gekeken worden naar activiteiten in een van de winkels van Zorg en Zekerheid. Op die manier blijft de klant op de hoogte waar en wanneer bijvoorbeeld een gratis oogtest afgenomen kan worden. Daarnaast geeft de applicatie een overzicht van klantvoordelen van verzekerden op het gebied van recreatie, zorg, sport en bewegen.

Vergoedingenoverzicht

Bij de applicatie van Ditzo is het niet mogelijk om door middel van een foto te declareren. Wel kan gekeken worden wat wel en niet binnen de verzekering valt. Ook andere zorgverzekeraars hebben dergelijke informatie apps, waarbij de verzekeringsnemer kan zien wat binnen de verzekering valt en wat niet.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!