De HEMA zorgverzekering

Warenhuis HEMA heeft vanochtend haar eigen zorgverzekering gepresenteerd. De gloednieuwe verzekering, waarmee klanten ook korting op andere HEMA producten krijgen, komt als een verrassing. Het warenhuis kondigde de komst van een eigen zorgverzekering niet aan.

Toch komt de zorgverzekering van HEMA niet helemaal uit het niets. Het bedrijf verkoopt al langer verzekeringen, bijvoorbeeld voor reizen en auto’s. Vorig week maakte de HEMA nog bekend dat het bedrijf notarisdiensten gaat aanbieden. Een woordvoerder van het warenhuis noemt het dan ook een ‘’logische volgende stap’’.

De zorgverzekering van HEMA is in samenwerking met Menzis tot stand gekomen. Menzis zal het praktijkwerk uitvoeren. De basisverzekering met het laagste eigen risico kost 89,- euro per maand en vanaf 6,- euro kan een aanvullende verzekering afgesloten worden. Klanten die bereid zijn een eigen risico van 500,- bovenop het wettelijk eigen risico te nemen betalen een maandelijkse premie van slechts 69,- euro. In totaal biedt de HEMA drie verschillende aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen aan.

Iedere verzekerde krijgt tien procent korting op bijna het complete assortiment van de winkelketen en hoeft hier alleen maar de zorgpas mee te nemen. Met de kortingsactie probeert de HEMA haar klanten te belonen en een zo compleet mogelijk pakket aan te bieden.

Het is voor het eerst dat een winkelketen onder eigen naam zorgverzekeringen gaat verkopen. Kruidvat heeft al eens zorgverzekeringen onder een andere naam aangeboden, maar is daar begin dit jaar mee gestopt. HEMA gaat de concurrentiestrijd met klassieke zorgverzekeraars met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf kan niet inschatten hoeveel verzekeringen het gaat verkopen, maar denkt dankzij de aangekoppelde korting op andere producten een groot voordeel ten opzichte van andere verzekeraars te hebben.

Premies

Tot half november worden alle premies voor de zorgverzekeringen van 2014 bekend gemaakt, waarvan een flink deel al gebeurd is. HEMA valt nu met de deur in huis en presenteert ook meteen de bijbehorende premie, welke relatief laag is. Verwacht wordt dat ruim een miljoen Nederlanders de komende maanden van zorgverzekeraar gaat overstappen.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!