Consumenten besparen op aanvullende verzekering in 2015

In 2015 worden er ten minste 15 procent minder aanvullende tandartsverzekeringen afgesloten. Daarnaast gaan consumenten besparen op de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Dit blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel in opdracht van ixorg. Ook de Patiëntenfederatie NPCF verwacht een daling.

Premiestijging

Toine Beljaars, directeur van ixorg, verwacht dat consumenten dit jaar kritischer gaan kijken naar de noodzaak van een aanvullende verzekering. De reden hiervan is volgens haar dat de premies dit jaar niet zullen dalen. DSW maakte dit jaar traditiegetrouw als eerste de zorgpremie bekend. De premie van DSW blijft gelijk. De overige zorgverzekeraars zijn verplicht de zorgpremie halverwege november bekend te maken. DSW bleek afgelopen jaren een prijszetter te zijn voor de andere verzekeraars. De verwachting is daarom dat de zorgpremies dit jaar gelijk blijven. Wel stijgt het verplichte eigen risico van 360 euro naar 375 euro.

Besparen op aanvullende verzekeringen

Beljaars zegt dat de mondzorgkosten goed te overzien zijn wanneer je een goed gebit hebt. In dat geval zijn de mondzorgkosten bijna altijd lager dan de premie die men betaalt voor de aanvullende tandartsverzekering. Het verbaast haar dus niks dat consumenten op de tandartsverzekering gaan besparen. Ook de patiëntenfederatie NPCF verwacht dat er aankomend jaar minder aanvullende verzekeringen zullen worden afgesloten. Zij begonnen dit jaar de campagne “Wordt wakker” om mensen bewust te maken van de gevolgen van een verkeerde zorgverzekering. Zij benadrukken dat het belangrijk is je zorgverzekering goed aan te passen aan je zorgbehoeften. Het is zonde als je betaalt voor zorg die je niet gebruikt, maar de kosten kunnen ook enorm oplopen wanneer je zorg nodig hebt die niet wordt vergoed.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!