Collectieve zorgverzekering

Iedereen dient een eigen zorgverzekering af te sluiten. Naast deze persoonlijke zorgverzekering is er ook de collectieve zorgverzekering. Hierbij mag een groep mensen zich aansluiten, zoals bijvoorbeeld een organisatie of een sportclub. In sommige gevallen kan een collectieve zorgverzekering zeer voordelig zijn.

Gunstig voor verzekeraars

Met collectieve contracten kunnen zorgverzekeraars tegelijkertijd veel klanten binnenhalen. Denk hierbij aan patientenverenigingen die collectieve zorgpolissen afsluiten bij zorgverzekeringen. Verzekeraars kunnen hiervoor ook extra korting krijgen voor behandelingen van andere instanties als hun klantenbestand uit veel mensen bestaat met een bepaalde ziekte. Zorgverzekeringen komen ook in aanmerking voor subsidies van de overheid van het vereneningsfonds.

Korting op zorgverzekering

Iemand die een collectieve zorgverzekering heeft, kan tot wel 10% korting krijgen op hun basisverzekering wat neerkomt op besparingen van tientallen euro’s. Soms wordt er door de zorgverzekering ook korting op aanvullende zorgverzekering gegeven. Let wel op of een collectieve zorgverzekering daadwerkelijk nodig is, want het wilt niet automatisch zeggen dat dit voordeliger is. Vergelijk de premies en kom erachter wat per situatie van toepassing is.

Korting op hulpmiddelen

Bepaalde zorgverzekeringen bieden niet alleen korting op de zorgpremie aan maar ook andere voordelen. Zo kan er een vergoeding worden gegeven bij een patientenvereniging voor brillen en lenzen of ooglaserbehandeling. Dit zijn natuurlijk extraatjes die zorgverzekeringen aanbieden om een collectieve zorgverzekering aantrekkelijk te maken. Maar ook hierbij betekent het niet meteen dat je voordeliger uit bent. Ga daarom altijd zelf op onderzoek uit en lees de polisvoorwaarden ook goed door.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!