Cesartherapie

Cesartherapie is een therapiemethode, gericht op klachten die veroorzaakt worden door verkeerde bewegingspatronen. De manier waarop iemand zijn spieren gebruikt, ontwikkelt zijn eigen houdingsgewoonten. De bewegingen zijn echter niet altijd goed waardoor mensen last krijgen van hun spieren en gewrichten. Deze klachten kunnen ook voortkomen uit bepaalde ziekten of afwijkingen.

Cesartherapie behandeling

Elk patiënt is anders, wat inhoudt dat er op basis van de toestand een behandeling kan worden opgesteld. Hierbij kan rekening worden gehouden met de dagelijkse activiteiten van een persoon. Het uiteindelijke doel is om de klachten van een patiënt permanent te laten verdwijnen, verminderen of voorkomen. Het is van belang dat een patiënt actief deelneemt aan de therapie zodat hij leert dat bepaalde manieren beter zijn voor zijn gewrichten en klachten in de toekomst zal voorkomen. Uiteindelijk moet diegene de oefeningen ook in het dagelijks leven blijven toepassen. Meestal wordt een cesartherapie in een praktijkruimte van een therapeut gegeven of thuis bij de patiënt. Een behandeling dient individueel uitgevoerd te worden en duurt 35 minuten.

Cesartherapie en zorgverzekering

Met enkel een basiszorgverzekering wordt een cesartherapie niet vergoed. Dit wordt in eigen rekening gebracht onder eigen risico. Voor een vergoeding van de cesartherapie is een aanvullende pakket nodig. Het verschilt per zorgverzekeraar wat er precies wordt vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van desbreteffende zorgverzekeraar. Bij chronische aandoeningen vallen vegoedingen voor de bahndelingen wel onder de basisverzekering.

Toepassing cesartherapie

Het verschilt per situatie of decesartherappie van toepassing is voor iemand. Over het algemeen kan deze therapie toegepast worden bij de volgende klachten:

  • Houdingsafwijkingen bijv. nek- schouder- en/of rugklachten
  • Ademhalingsklachten
  • Orthopedische aandoeningen
  • Zwangerschaps- of bevallingsklachten

Het is verstandig om een arts te consulteren over de klachten. Als het niet zeker is of cesartherapie de uitkomst is, kan de arts een eenmalig oefentherapie onderzoek aanvragen bij een cesartherapeut. Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen en vind de verzekeraar waar u de beste dekking voor therapie ontvangt.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!