Bevalling in het ziekenhuis

Als u in verwachting bent, bent u meestal ook al aan het nadenken waar u zou willen bevallen. Wilt u dit liever thuis of in het ziekenhuis? Bent u liever in uw vertrouwde omgeving thuis of gaat u liever naar het ziekenhuis, zodat u er zeker van bent dat u direct medisch geholpen kunt worden, mocht dit nodig zijn.

Wat houdt bevallen in het ziekenhuis in?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag niet heel moeilijk. Het houdt in dat u er voor gekozen heeft om het ziekenhuis te bevallen of dat dit noodzakelijk voor u is. Als u in het ziekenhuis bevalt, kan het zijn dat u binnen 24 uur na de bevalling al naar huis gaat met uw kindje, maar het kan ook het geval zijn dat u om medische redenen meerdere dagen in het ziekenhuis moet verblijven. In het ziekenhuis kunt u direct gebruik maken van de medische zorg van doktoren en specialisten, mocht u dit nodig hebben. Ook kunt u hier gebruik maken van verschillende pijnbestrijders.

Wat vergoedt de verzekeraar?

Wat u vergoed krijgt is erg afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft. Het kan liggen aan wat voor aanvullende verzekering u heeft afgesloten. Heeft u een uitgebreide aanvullende zorgverzekering, dan kan het zijn dat alle kosten die u maakt, in de dagen dat u in het ziekenhuis verblijft, vergoed krijgt.

Wilt u gewoon voor de zekerheid en veiligheid bevallen in het ziekenhuis, dan kan dit natuurlijk ook. U huurt dan als het ware een verloskamer in het ziekenhuis. Meestal is dit voor 24 uur. Ook hier is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar wat u vergoed krijgt. Sommige zorgverzekeraars vragen voor een verloskamer een eigen bijdrage.  In de regel is het zo dat de meeste zorgverzekeraars uw bevalling vergoeden. Of dit nu thuis, poliklinisch of klinisch is.

Moet u noodgedwongen in het ziekenhuis bevallen doordat er voor de bevalling medische zorg nodig is, dan krijgt u in de regel de kosten hiervoor vergoed door uw zorgverzekeraar. Weet u van te voren dat u noodgedwongen in het ziekenhuis zal bevallen, controleer dan van te voren of uw verzekering hiervoor de kosten dekt. Vergelijk zorgverzekeringen met betrekking op bevallingen op Zorgverzekering.net voor de beste zorgverzekering voor u.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!