Anderzorg presenteert laagste zorgpremie 62,25

Anderzorg presenteerde 18 november de laagste zorgpremie van alle Nederlandse zorgverzekeraars voor 2014. Wie een eigen risico van 860 euro afsluit, kan voor 62,25 euro een basisverzekering afsluiten. Hiermee is de prijsvechter een van de laatste verzekeraars die zijn polis bekendmaakt.

Maar wat valt er precies onder die basisverzekering?  Bij Anderzorg hebben verzekerden recht  op opname in het ziekenhuis, medicijnen, huisartsendiensten en spoedeisende zorg in het buitenland. Daarnaast biedt de verzekeraar de optie van advies en wachttijdbemiddeling door middel van de Zorgadviseur, een telefonische dienst die verzekerden kunnen raadplegen voor vragen over zorg. De Zorgadviseur geeft bijvoorbeeld verhuisde verzekerden raad over een nieuwe huisarts of tandarts in de buurt. Ook zoekt de dienst voor klanten de meest gunstige opties op voor bereikbare zorg binnen een redelijk tijdsbestek.

Anderzorg maakt onderdeel uit van zorgverzekeraar Menzis. Hierdoor hebben mensen die een verzekering afsluiten bij Anderzorg dezelfde vergoedingsrechten als bij Menzis zelf. De premie kan laag worden gehouden, doordat de dienstverlening alleen via internet verloopt en daardoor meer eigen initiatief vereist van verzekerden.

Ook andere zorgverzekeraars brachten de afgelopen dagen de nieuwe zorgpremies voor 2014 naar buiten. Op een rijtje, van laag naar hoog geprijsd, zijn dat: Univé Zekur (65,25 euro), Kiemer (69,95) en CZ Direct (72,50). Bij alle verzekeraars is uitgegaan van het hoogste eigen risico van 860 euro. Het wachten is op hekkensluiter Ditzo, die vandaag zijn premie bekend zal maken.

19 november is de laatste wettelijke dag dat zorgverzekeraars hun premies bekend mogen maken. Dit wordt gedaan om de klanten genoeg tijd te geven om de verschillende polissen te vergelijken. Consumenten die naar een andere polis willen overstappen, kunnen tot 31 december hun basisverzekering opzeggen. Zij moeten voor 1 februari 2014 een nieuwe zorgverzekeraar hebben gekozen.

Wilt u meer weten over de verschillende zorgverzekeraars? Ga voor een actueel overzicht naar: Zorgverzekering.net/2014.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!