Alle zorgpremies 2014 bekend

Het was onder zorgverzekeraars een ware prijzenoorlog maar ze zijn bekend: de zorgpremies voor 2014. Vrijwel iedere basisverzekering wordt goedkoper, terwijl sommige aanvullende verzekeringen juist duurder worden. Wij zetten nog even alles voor u op een rijtje.

Selectpolissen

Het minste geld bent u kwijt aan de selectpolissen. Achmea en Menzis kennen bijvoorbeeld allebei zo’n polis. De hoogte van de premies schommelt tussen de 80 en 85 euro per maand. Maar in ruil voor zo’n goedkope premie moet u wel iets verder reizen voor de benodigde zorg. Waarom? Omdat de zorgverzekeraars contracten hebben afgesloten met een bepaald aantal ziekenhuizen, u heeft op dat gebied dus weinig keuzevrijheid. Voor spoedeisende zorg kunt u trouwens wel in ieder ziekenhuis terecht.

Wilt u niet gebonden zijn aan bepaalde zorgaanbieders dan kunt u kiezen voor een zorgverzekering met een restitutiepolis, u kunt dan naar een zorgverlener van uw voorkeur. De kans bestaat wel dat wanneer u naar een ongecontracteerde zorgaanbieder gaat, u het af te rekenen bedrag zelf moet voorschieten, maar deze later vergoed krijgt. De goedkoopste restitutiepolis is de basisverzekering van PMA (Menzis) voor een bedrag van 83,50 euro per maand.

Eigen risico

Maar het kan nog goedkoper. Standaard staat uw eigen risico ingesteld op 360 euro, maar wanneer u deze verhoogt gaat u minder betalen voor uw premie. Het eigen risico kan tot 860 euro worden verhoogd. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw maandelijkse premie. Ga bij het afsluiten van een zorgverzekering ook goed na welke zorg u precies nodig heeft. Een tandartsverzekering van een tientje per maand is niet altijd nodig als u een keer per jaar op controle gaat. Het is dan voordeliger om dat ene tandartsbezoek zelf te betalen.

Overweegt u om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Of bent u benieuwd hoeveel u kan besparen op uw zorgverzekering? Dan kunt u uw zorgverzekering vergelijken op Zorgverzekering.net.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!