50% van zorgpremies 2015 bekend

Eind vorige week maakten de zorgverzekeraars Energiek, Salland, Holland Zorg en Hema de zorgpremie voor 2015 bekend. Zoals verwacht hebben ook zij de zorgpremie verhoogd ten opzichte van 2014. Op dit moment heeft ongeveer de helft van de zorgverzekeraars de premie voor 2015 bekendgemaakt. De rest van de verzekeraars heeft hier nog tot woensdag de tijd voor.

Eno

Energiek, Salland en Holland Zorg zijn eigendom van de zorgverzekeraar Eno. De premie van Energiek, een zorgverzekeraar speciaal voor vrouwen, stijgt met 3,3 procent naar 99,95 euro per maand. Dit jaar kost deze verzekering nog 96,75 euro per maand. Ook de zorgverzekering van Holland Zorg, gericht op buitenlandse medewerkers die tijdelijk in Nederland verblijven, stijgt met 3,3 procent. Deze verzekering zal in 2015 ook 99,95 euro gaan kosten. De zorgverzekering van Salland stijgt met 4,3 procent iets harder dan de andere verzekeringen. Verzekerden betalen voor deze verzekering volgend jaar 100,95 euro per maand. Ook heeft Salland een nieuwe zorgverzekering, genaamd Salland Zorgdirect. Deze zal 99,95 euro gaan kosten.

Hema

De zorgverzekering van Hema zal volgend jaar 99 euro gaan kosten en is met 10 procent gestegen. Dit betekent dat de verzekering tien euro per maand duurder wordt dan in 2014. Ook de premies van de aanvullende pakketten gaan omhoog. Aanvullend pakket 3 stijgt zelfs met 33 procent, dit pakket kost dit jaar nog 18 euro per maand en zal volgend jaar 24 euro per maand gaan kosten. De tandartsverzekering van Hema stijgt met maximaal vier euro per maand. De inhoud van de aanvullende pakketten blijft wel hetzelfde als in 2014. Ook krijgen de verzekerden van Hema, net zoals dit jaar, 10 procent korting op bijna alle producten. De verzekering van Hema valt onder Menzis. Dit betekent dat we kunnen verwachten dat Menzis de premies voor 2015 ook zal verhogen.

Premie 2015

Eerder maakten de zorgverzekeraars DSW, IZZ, UMC, IZA, VGZ, Ohra, CZ, DeltaLloyd en Univé de premies voor 2015 al bekend. Bij DSW is de zorgpremie gelijk gebleven, verder hebben alle zorgverzekeraars de premie verhoogd. De premiestijging varieert van 3,5 procent tot ruim 14 procent. Ongeveer de helft van de zorgverzekeraars heeft de premie voor 2015 al bekendgemaakt. Onder andere de grote zorgverzekeraars Menzis en Avéro Achmea laten nog op zich wachten. Alle zorgverzekeraars moeten voor 19 november 2014 de zorgpremie voor 2015 bekendgemaakt hebben.

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!