5 gouden tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen in 2018

Je kunt weer overstappen naar een andere zorgverzekering. Sommige verzekeraars hebben de premie verhoogd en andere verzekeraars hebben juist verlaagd. Er is dus veel te besparen met een overstap. Wij geven jou 5 gouden tips om te komen tot de beste zorgverzekering voor 2018 tegen de laagste premie.

Ben je nog nooit overgestapt naar een andere zorgverzekering? Grote kans dat je tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar kunt besparen. De beste redenen en manieren om te vergelijken en over te stappen hebben wij voor jou verzameld.

Tip nr. 1 – Vergelijk niet alleen op de premie

In de media bestoken zorgverzekeraars ons met commercials waarin ze de laagste premies noemen. Natuurlijk gaat het niet alleen maar om de prijs. De dekking in de zorgverzekering moet afgestemd zijn op jouw medische kosten in 2018. Ga dus niet voor de goedkoopste zorgverzekering, maar voor de meest geschikte zorgverzekering tegen de laagste premie.

Tip nr. 2 – Welke kosten verwacht je in 2018?

Je hebt bijvoorbeeld nu 20 behandelingen bij de fysiotherapeut verzekerd. Hier betaal je fors voor in de huidige zorgverzekering. Heb je in 2016 en 2017 deze ruime dekking ook werkelijk nodig gehad? Als het antwoord “nee” is, kun je flink besparen door de dekking te beperken. Kies niet voor een te uitgebreide aanvullende verzekering als je het waarschijnlijk toch niet nodig hebt.

Tip nr. 3 – Collectief verzekeren is vaak helemaal niet goedkoper

De grote dure zorgverzekeraars strooien jou graag zand in de ogen met een extra korting op de premie. Met een korting tot 10% op de basisverzekering vechten ze voor jouw gunsten, maar ze vertellen niet het volledige verhaal. Het te betalen maandelijkse bedrag is nog steeds veel te hoog. Het lijkt goedkoop, een korting van 6% of 10%, maar het gaat erom wat er na de korting aan premie over blijft. Bij de grote verzekeraars die collectieve zorgverzekeringen aanbieden blijft de premie te hoog. Trap daar niet in en vergelijk. Zo kom je er achter of een collectieve zorgverzekering echt goedkoop is.

Tip nr. 4 – Met een extra eigen risico de premie verlagen

Maak je in 2018 waarschijnlijk geen medische kosten? Kies dan voor een vrijwillig eigen risico. Je hebt standaard een eigen risico van €385. Je kunt maximaal kiezen voor een vrijwillig eigen risico van €500, waardoor het totaal komt op €885. Het bespaart jou ongeveer twee tientjes in de maand, maar houd er wel rekening mee dat de kosten hoog oplopen als je bijvoorbeeld wel een keer naar het ziekenhuis moet.

Tip nr. 5 – Ga niet samen met je partner op één polis

Partners kiezen er vaak voor om zich samen op één polis te verzekeren. In de meeste gevallen is dat niet verstandig. Waarschijnlijk hebben partners namelijk niet dezelfde zorgbehoefte. Jouw partner gaat misschien 24 keer per jaar naar de fysiotherapeut en jij nooit. Door samen op één polis te verzekeren maak je de zorgverzekering onnodig duur. Dat is zonde!

Meer interessante artikelen

Discussieer mee!