Zorgverzekering Vergelijken 2015

Op deze pagina zijn de premies voor 2015 als eerste bekend gemaakt. Het is vanaf nu mogelijk om alle zorgverzekeringen te vergelijken en over te stappen. Je kan de verschillende zorgverzekeringen van 2015 met elkaar vergelijken op dekking, voorwaarden en premie. Op die manier vind je de juiste zorgverzekering. Zorgverzekering.net heeft een AFM vergunning en geeft van alle zorgverzekeringen die je hieronder vindt een overzicht van de premies. Na het maken van een vergelijking kan je de zorgverzekering afsluiten bij de zorgverzekeraar.

Deze tool is ontwikkeld door Komparu. Zorgverzekering.net valt onder de collectieve vergunning van Zanox BV AFM Nummer: 12042897 | Hoe werken wij?

Mijn gegevens
Vul je geboortedatum in om je persoonlijke premie te berekenen.

Extra familie lid
Gezinslid toevoegen
Toepassen

Eigen risico

Tandartsverzekering

(Fysio)therapieën

Alternatieve geneeswijzen

Brillen en lenzen

Buitenlanddekking

Voeg een extra dekking toe

Betaalperiode

Vrije keuze

sorteer op
Goedkoopste verzekeraar
Keuzevrijheid
Waardering
Acties Vandaag
Goedkoopste premies 2015
 
 
  • Pagina's
  • 1
  • 2

Alle zorgverzekeringen vergelijken 2016

Als alle zorgpremies voor 2016 bekend zijn, kan je op Zorgverzekering.net alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Door verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kan je tot wel 200 euro besparen op je zorgverzekering. Vul je persoonlijke gegevens in en de vergelijker van Zorgverzekering.net doet de rest. Op basis van de door jou ingevulde informatie worden de beste zorgverzekeringen voor jou op een rij gezet. Vervolgens kan je deze gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen moet je met bepaalde dingen rekening houden. Je moet bijvoorbeeld bedenken of je je eigen risico wil verhogen en of een aanvullende verzekering voor jou wel of niet voordelig is. Zorgverzekering.net zet voor jou op een rij waar je allemaal rekening mee moet houden bij het zorgverzekering vergelijken 2016.

Eigen risico verhogen?

Door je eigen risico te verhogen ben je tot wel 25 euro per maand goedkoper uit. Het verplichte eigen risico in 2016 is 385 euro. Dit eigen risico kan je vrijwillig verhogen tot 885 euro. Wanneer je dit doet, krijg je van de verzekeraar een korting op de premie. Wel moet je er rekening mee houden dat het kan gebeuren dat je dit bedrag onverwachts zal moeten betalen. Het is dus belangrijk dat jij voor noodgevallen zelf geld voor aan de kant zet.

Wel of geen aanvullende verzekeringen?

Je kan ervoor kiezen om naast de basisverzekering nog een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering af te sluiten. Bedenk goed hoeveel zorg je het aankomende jaar nodig verwacht te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig naar de fysiotherapeut gaat, is het belangrijk dat je hiervoor een aanvullende verzekering hebt. Veel mensen hebben een aanvullende en/of tandartsverzekering voor de zekerheid, maar het is natuurlijk zonde als je voor zorg betaalt die je niet gebruikt. Zo ben je bij de tandarts bijvoorbeeld goedkoper uit zonder tandartsverzekering, wanneer je alleen gebruik maakt van de periodieke controles. Wel geldt ook hierbij dat je het risico loopt veel geld kwijt te zijn wanneer je onverwachts zorg nodig hebt.

Maandelijks of jaarlijks betalen?

Bij veel zorgverzekeraars heb je ook de mogelijkheid om de premie jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks. Vaak krijg je dan ongeveer drie procent korting op de premie. Als je genoeg buffer hebt om de premie in een keer te betalen, kan dit een manier zijn om te besparen op de zorgpremie.

Natura of restitutie?

Er zijn in Nederland twee verschillende soorten zorgpolissen: natura en restitutie. Met een naturapolis krijg je de zorg alleen volledig vergoed bij zorgaanbieders waarmee jouw zorgverzekeraar een contract heeft. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders krijg je maar een deel vergoed. Met een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Dit betekent dat alle zorg volledig vergoed wordt. Deze polis is doorgaan duurder dan een naturapolis.