Zorgverzekering voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen nauwelijks van zorgverzekeraar wisselen. Slechts 6,4 procent van de mensen vanaf 40 jaar wisselt van zorgverzekeraar. Vanaf 65 jaar is dat maar 2 procent. Het is echter wel cruciaal om regelmatig uw zorgverzekering met anderen te vergelijken. Hierdoor kunt u veel geld besparen door over te stappen.

Bereken je premie

Waarom is een zorgverzekering zo belangrijk?

Gemiddeld hebben ouderen meer zorg nodig dan jongere mensen. Dat betekent dat ouderen zich ruimer moeten verzekeren voor bepaalde behandelingen, medicatie enzovoort. Het voordeel van een aanvullende verzekering is dat meer kosten van medicatie of behandelingen worden vergoed. Met andere woorden, je hoeft zelf niet (geheel) voor de kosten op te draaien. Het kan voorkomen dat de basisverzekering jouw zorgbehoeftes deels vergoedt. Het kan daarom verstandig zijn dat je jezelf aanvullend verzekert, waardoor je meer van jouw zorgkosten vergoed krijgt. Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Voor een aanvullende zorgverzekering geldt geen verplichting..

Waar moet ik op letten?

Als gepensioneerde of bijna gepensioneerde sta je anders in het leven dan jongere generaties. Je hebt andere behoeftes en jouw woonsituatie is ook anders. Het is belangrijk dat jij je alleen verzekert voor de zorg die je nodig hebt. Als je specifieke zorg nodig hebt, is het ook belangrijk om te kijken welke zorgverzekering daar het beste bij past.

Door de levensfase is het voor jou mogelijk van belang extra te letten op deze vergoedingen:

  • Vergoeding van gehoorapparaten
  • Vergoeding van fysiotherapie
  • Brillen en lenzen
  • Geneesmiddelen buiten het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS)
  • Beweegzorg
  • Lage premie.

Tips

Ik kom er niet uit. Wat is dan de beste optie?

  • Ga met jouw partner (of kinderen) rond de tafel zitten en zoek uit wat voor zorg je echt nodig hebt. Zo voorkom je onnodige dekkingen die je helemaal niet nodig hebt.
  • Als je uitgezocht hebt welke zorg nodig is, is het belangrijk om na te gaan of het voordeliger is om deze zorgkosten zelf te betalen of dat je er een aanvullende zorgverzekering voor afsluit. Wanneer de zorgkosten voor bepaalde zorg niet erg hoog zijn, is het soms voordeliger om deze kosten zelf te betalen, in plaats van te verzekeren
  • Vervolgens kun je zorgverzekeringen vergelijken en de beste kiezen. Zorgverzekering.net helpt jou bij het kiezen van de beste zorgverzekering.