Goedkoopste zorgverzekering studenten

Als student wil je natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering. Maar hoe vind je nu snel en gemakkelijk de laagste premie?

Over het algemeen geldt voor elke zorgverzekering: hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie voor je zorgverzekering is. Je krijgt namelijk premiekorting als je het eigen risico verhoogt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de zorg die je écht nodig hebt. Hieronder lees je hoe je de goedkoopste zorgverzekering voor studenten vindt.

Universiteit of Hogeschool

De meeste studenten gebruiken weinig zorg, omdat zij over het algemeen gezond zijn. Daardoor kun je veel besparen op je zorgverzekering. Veel studenten sluiten zich aan bij een collectieve zorgverzekering via bijvoorbeeld de Universiteit of Hogeschool. Bij een collectieve verzekering krijg je namelijk een hoge korting. Toch hoeft dit niet het goedkoopst te zijn: veel zorgverzekeraars bieden speciale studentenzorgverzekeringen aan, waarin je bijvoorbeeld geen vergoedingen voor kunstgebit, steunkousen of andere zorg die je niet gebruikt zitten. Om een goedkope studentenverzekering te vinden is het dus aan te raden om goed te vergelijken.

Tandverzekering

Ga je maar één keer in het halfjaar naar de tandarts? Dan is het slim om geen aanvullende tandverzekering af te sluiten. Een halfjaarlijkse controle kost ongeveer €20,-, terwijl je meer geld kwijt bent als je een maandelijkse premie voor een aanvullende tandartsverzekering betaalt. Let wel op: als je bijvoorbeeld een gaatje hebt, en je hebt geen tandartsverzekering. Dan draagt je de tandartskosten zelf.

Fysiotherapeut

Je kunt beter geen fysiotherapie meenemen in je pakket als je weinig tot nooit gebruikt maakt van fysiotherapie. Hoewel de kans klein is dat je de fysiotherapeut moet bezoeken, kost een behandeling je gemiddeld €30,- in het geval je dit onverwachts toch nodig blijkt te hebben.

Eerste hulp

Met de basisverzekering ben je over de hele wereld verzekerd voor eerste hulp, weliswaar tot het bedrag dat de benodigde behandeling in Nederland gekost zou hebben. Als je daarnaast een doorlopende reisverzekering hebt, ben je vaak dubbel verzekerd. Medische kosten kun je namelijk meeverzekeren in de reisverzekering. Je reisverzekeraar zal de kosten die je dan maakt en die niet door je zorgverzekering vergoed worden, betalen. In plaats van een reisverzekering kun je ook kiezen voor een aanvullende zorgverzekering die je volledige dekking in het buitenland biedt.

Alternatief genezen

Ben je ooit wel eens geholpen door een acupuncturist, homeopaat of chiropractor? Is je antwoord hierop nee, dan is het niet nodig om dit niet mee te verzekeren. De kans is namelijk klein dat je dit het komende jaar nodig hebt. Houdt er wel rekening mee dat een behandeling minimaal €50,- kost mocht je dit toch nodig hebben.

Goedkoopste zorgverzekering voor studenten

Als student vind je dus de goedkoopste zorgverzekering door goed te vergelijken en af te wegen voor welke zorg je je aanvullend wilt verzekeren. Zo betaal je niet voor zorg waar je toch geen gebruik van verwacht te maken en ben je goedkoper uit.