Goedkoopste zorgverzekering jongeren

De meeste jongeren zijn gezond en maken relatief weinig gebruik van zorg. Er zijn zorgverzekeraars die speciaal een goedkope zorgverzekering voor jongeren aanbieden. Met zo’n speciale jongerenverzekering kun je veel geld besparen. Er is niet één beste zorgverzekering speciaal voor jongeren, want iedere zorgverzekering heeft zo zijn eigen aanbod. Het beste kun je verschillende verzekeringen vergelijken om een goedkope zorgverzekering te vinden die bij jou past. Als jongere heb je naast normale basisverzekeringen ook keus uit speciale jongeren zorgverzekeringen.

Jongeren zorgverzekeringen

Er zijn genoeg verzekeraars die zich uitsluitend op jongeren richten. Bij de basiszorgverzekering is de premie dan vaak lager. Jongeren maken namelijk relatief minder zorgkosten dan ouderen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om hierbij alleen naar de hoogte van de premie te kijken. Om een goede verzekering af te sluiten moet je ook kijken naar de zorg die jijzelf nodig denkt te hebben in de toekomst. Op deze manier kan je een goede vergelijking maken welke zorgverzekering het beste voor jou zou kunnen uitpakken.

Collectieve zorgverzekeringen

Naast speciale zorgverzekeringen voor jongeren, kun je ook kijken naar een collectieve zorgverzekering. Dit kan voor jongeren voordeliger zijn, aangezien het via een collectief wordt afgesloten voor een grote groep mensen. Deze collectieve zorgverzekeringen worden vaak door een hogeschool of universiteit aangeboden. Via deze collectieven worden vaak lage premies geboden, omdat een grote groep verzekerden zich dan aansluit bij een bepaalde verzekeraar. Let hierbij wel op: een collectieve zorgverzekering is een goedkopere versie van de zorgverzekering van dezelfde aanbieder, maar dat wil niet zeggen dat dit ook meteen de goedkoopste zorgverzekering is. Het kan zomaar zijn dat er nog andere verzekeringen voor jongeren zijn die goedkoper zijn. Neem dit dus mee in je overweging.

Aanvullende zorgverzekering

Jongeren zijn vaak nog gezond en hebben weinig problemen met hun gezondheid. Bedenk daarom goed of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld maar eens per jaar een bezoek aan de tandarts brengt, is het vaak niet nodig een tandartsverzekering af te sluiten. Per jaar een bezoek betalen is in deze gevallen vaak veel voordeliger voor de portemonnee. Bekijk daarom eerst goed je eigen situatie en je zorgbehoefte voordat je besluit een aanvullende zorgverzekering te nemen. Het kan voordeliger zijn om het risico te lopen dat je voor bepaalde typen zorg zelf moet betalen. Wanneer je dan geen gebruik maakt van deze zorg, heb je de premie voor de aanvullende verzekering in elk geval mooi bespaard.

Eigen risico

Om premie te besparen kun je het eigen risico verhogen, waardoor je premiekorting krijgt. Als je gezond bent en nauwelijks zorgkosten maakt, is het een optie. Het verplichte eigen risico bedraagt 385 euro. Je kunt je eigen risico met maximaal 500 euro verhogen. Wanneer je dat doet, krijg je ook de maximale premie korting. Zo kun je dus de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren afsluiten. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je toch zorg uit de basisverzekering nodig hebt, je eerst het bedrag van het eigen risico zelf moet betalen. Pas daarna worden de kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Kies je voor een goedkope zorgverzekering met de maximale eigen risico, dan moet je dus wel in staat zijn dit bedrag in één keer te kunnen betalen, mocht het nodig zijn. Het voordeel hiervan is dat wanneer je inderdaad geen extra zorg nodig hebt, je flink hebt kunnen besparen op de premie van je goedkope zorgverzekering.