Goedkoopste zorgverzekering gezinnen

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering voor het hele gezin? Een gezin brengt extra verantwoordelijkheden met zich mee. Stel je voor dat er iets gebeurt met jouw kind. Jullie moeten onverwachts naar de dokter of je kind heeft een bril nodig. Dan is het wel zo prettig om te weten dat het goed verzekerd is. Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering. Er zijn verschillende mogelijkheden, bij verschillende zorgverzekeraars.

Verschillende mogelijkheden

Ben je een gezin aan het stichten? Dan is het goed om te kijken naar de vergoedingen voor kraamzorg. Kraamzorg zit in de basiszorgverzekering, dus er bestaat standaard dekking voor. Een aanvullende pakket kan echter wenselijk zijn voor een ruimere dekking. Zijn je kinderen al iets ouder dan moet je rekening houden met orthodontie, misschien heeft je kind namelijk een beugel nodig. Het is prettig om dan bij de goedkoopste zorgverzekering met de vergoeding voor een orthodontist te zitten. Je gaat op vakantie naar een ver land? Kijk dan goed naar de vergoeding van de vaccinaties bij je zorgverzekeraar.

Wat heb ik niet nodig?

Teveel verzekeren is nooit goed. Probeer dus goed af te wegen welke zorg je wel en niet nodig hebt. Je hoeft je waarschijnlijk nog niet bezig te houden met de vergoeding voor een kunstgebit. Ga je niet verzekeren voor zorg waar je nog geen gebruik van verwacht te maken. Soms is het voordeliger om je niet aanvullend te verzekeren. Stel je gaat maar eens in het jaar naar de fysiotherapeut om je rug te behandelen. Dan kan het slimmer zijn om die kosten zelf te betalen in plaats van te verzekeren in een aanvullende zorgverzekering. Je wilt uiteindelijk de goedkoopste zorgverzekering voor jou en je gezin. Waar moet je dan verder nog naar kijken?

Eigen risico

Denk goed na of je het eigen risico wilt verhogen of niet. In 2017 bedraagt het verplichte eigen risico 385 euro. Je kunt dit verhogen met maximaal 500 euro, dat betekent dat je maximale bedrag aan eigen risico dan 885 euro is. Verhoog je het eigen risico dan ga je minder premie betalen. Dit houdt wel in dat als er iets gebeurt, je het bedrag van het eigen risico zelf moet betalen. Voor de kinderen tot 18 jaar hoef je geen eigen risico te betalen. Maak een goed overwogen beslissing als je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering.

Kinderen

Je moet zelf aangeven dat je de kinderen bij jou op de verzekeringspolis wilt zetten. Dat gaat dus niet vanzelf. Je kinderen wil je natuurlijk goed verzekeren. Tot hun 18de betalen de kinderen geen premie. Voor jou, en wellicht je partner is het verstandig te kijken naar welke polis je gaat afsluiten. Nemen jullie samen een polis of apart? Bij dit besluit moet je al nadenken over de kinderen. Als je als ouders verschillende aanvullende dekkingen hebt, is het slim om de kinderen mee te verzekeren op de zorgverzekering met de ruimste dekking.

Conclusie

Let dus goed op wat je kind nodig heeft en wat je zelf aan zorg denkt nodig te hebben. In welke fase van het leven zit je? Heb je hele jonge kinderen of zitten ze al op de middelbare school? Reis je veel met het gezin? Houdt rekening met deze factoren. Het is altijd verstandig om een vergelijking te maken op basis van de dekking die je nodig denkt te hebben. Zo kun je vergelijken welke pakketten de dekking bieden die je wilt en kun je vervolgens de premies vergelijken die je betaalt bij de verschillende zorgverzekeraars.

Verder is het zonde om je te verzekeren voor dingen die jullie niet nodig hebben. Ook ga je kijken naar het eigen risico. Verhogen of juist niet? Dat hangt dus letterlijk af van het risico dat je durft te nemen. Maak een goede afweging bij het zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering voor het gezin.