Goedkoopste zorgverzekering fysiotherapie

Veel mensen weten niet dat fysiotherapie maar gedeeltelijk wordt vergoedt door de basiszorgverzekering. Na je achttiende vergoedt de basisverzekering alleen fysiotherapie voor chronische aandoeningen vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaal je dus zelf, maar hiervoor kan je ook een goedkope aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten. Deze twintig behandelingen zijn overigens per aandoening, dus niet per jaar. Bij incontinentie worden de eerste negen behandelingen vergoed. Per 2017 is de basisverzekering uitgebreid met fysiotherapie bij etalagebenen (tweede fase). Hieronder vertellen we je hoe je de goedkoopste zorgverzekering voor fysiotherapie kunt afsluiten.

Onder de achttien jaar

De eerste negen fysiotherapiebehandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden wel vergoed. Mocht dit niet tot verbetering leiden, dan kan de zorgverzekeraar ook nog negen extra behandelingen vergoeden. Jongeren met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen vergoed.

Eigen risico

De bijdragen aan fysiotherapie vallen onder het eigen risico. Dat betekent dat je over de behandelingen die vergoed worden vanuit de basisverzekering eigen risico betaalt.

Vergoeding bij etalagebenen

Als je last hebt van pijn door vernauwde bloedvaten in de benen, wordt er gesproken over etalagebenen. Er volgt een vergoeding als je etalagebenen in de tweede fase hebt. In de eerste fase heb je last van vernauwingen, maar is het nog niet ernstig genoeg. Pas als medisch is vastgesteld dat er sprake is van etalagebenen volgt er een vergoeding voor fysiotherapie. Per jaar worden er maximaal 37 fysiotherapiebehandelingen vergoedt. Dus ook de eerste 20 behandelingen.

Met deze informatie hopen we je een stuk verder te hebben geholpen in je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering voor fysiotherapie!

Aanvullende verzekering

Voor veel mensen is er dus een aanvullende zorgverzekering nodig om de kosten van fysiotherapeutische behandelingen vergoed te krijgen. Maar voor je een aanvullende verzekering neemt, moet je eerst voor jezelf de afweging maken of je wel zoveel behandelingen fysiotherapie nodig gaat hebben. Als je jaarlijks slechts een paar keer naar de fysiotherapeut moet, kan je dat beter niet doen. Weet je van jezelf dat je snel zware blessures oploopt, vaak sport, zwaar werk doet of als je in het verleden al fysiotherapie nodig hebt gehad, dan kan het verstandig zijn op zoek te gaan naar een goedkope aanvullende verzekering. Een reguliere behandeling kost ongeveer 29 tot 45 euro. Wil je het goed verzekeren? Kies dan voor een aanvullende zorgverzekering met een ruime dekking. De goedkoopste aanvullende verzekeringen voor fysiotherapie vind je via onafhankelijke vergelijkingssites zoals Zorgverzekering.net.

Met deze informatie hopen we je een stuk verder te hebben geholpen in je zoektocht naar de goedkoopste zorgverzekering voor fysiotherapie!