Goedkoopste Zorgverzekering 2017

Alle goedkope zorgverzekeringen

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? De goedkoopste zorgverzekering vind je hier op Zorgverzekering.net, een van de meest complete vergelijkingssites van Nederland. Met de tools aan de linkerzijde kan je gemakkelijk en snel de goedkoopste zorgverzekering voor jou samenstellen. Door hier jouw persoonlijke gegevens en voorkeuren in te vullen, wordt automatisch de goedkoopste zorgverzekering voor jou berekend. Alle zorgverzekeringen zijn gerangschikt op prijs, bovenaan vindt je dus altijd de goedkoopste zorgverzekering. Start nu en bespaar tot wel €200 per jaar op je zorgverzekering.

De goedkoopste zorgverzekeringen van 2017

VerzekeraarVrije ZorgkeuzePremie p/m
bij € 885 eigen risico
Bekijken
64% € 71,95 Bekijken
42% € 77,00 Bekijken
91% € 77,95 Bekijken
96% € 78,00 Bekijken
100% € 78,45 Bekijken
95% € 79,60 Bekijken
96% € 82,67 Bekijken
95% € 82,85 Bekijken
85% € 83,75 Bekijken
96% € 84,00 Bekijken

Premie verschillen in 2017 kleiner

Dit jaar zijn de premie verschillen kleiner dan voorgaande jaren. Echter kan het lonen om toch over te stappen. Veel verzekeraars hebben wijzigingen doorgevoerd, dit kan ervoor zorgen dat overstappen een betere dekking geeft tegen een gunstigere premie. Vergelijk goed op onze tools de premies en de dekking. Stap over wanneer je kan besparen.

Basisverzekering

Het basispakket is voor iedere Nederlander wettelijk verplicht. Deze verzekering biedt dekking tegen de meest noodzakelijke geneeskundige kosten. Voorbeelden hiervan zijn ziekenhuisopnames, hulpmiddelen, geneesmiddelen, ziekenvervoer, kraamzorg, tandartszorg (tot 18 jaar) en paramedische zorg. De premie voor een basiszorgverzekering verschilt per jaar en per zorgverzekeraar. Hoe vind je nu de goedkoopste zorgverzekering? De eerste stap is het vergelijken van verschillende basisverzekeringen van zorgverzekeraars. De dekking van de basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars verplicht hetzelfde. De premie die ze vragen mogen ze zelf bepalen. Dus zoek je een goedkope zorgverzekering, dan is het een goed idee om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Aanvullende zorgverzekering

Ook is het mogelijk jezelf uitgebreider te verzekeren met een aanvullende zorgverzekering. Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Deze verzekering dekt bepaalde kosten die niet worden gedekt in de basisverzekering. Bij iedere verzekeraar verschillen de kosten en de inhoud van de aanvullende verzekeringen. Verzekeraars bieden verschillende aanvullende pakketten aan, zodat je je aanvullend kunt verzekeren voor verschillende typen zorg. Ga wel altijd goed na of je een aanvullende verzekering ook echt nodig hebt. Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering, dan kan het verstandig zijn om geen aanvullende verzekering af te sluiten, maar daar kleven nadelen aan. Bepaalde medische kosten die niet verzekerd zijn in de basisverzekering, moet je zelf betalen. Dat geldt bijvoorbeeld voor een tandartsverzekering. Ga je slechts twee keer per jaar op controle, dan is het vaak goedkoper om deze kosten zelf te betalen. Op deze manier kun je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering. Het geld wat je dan uitspaart, kun je dan mooi aan iets anders besteden.

Welke aanbieder kies je?

Natuurlijk is premie een belangrijke factor wanneer je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering, maar let op dat je niet alleen op prijs vergelijkt. De dekking in de verschillende aanvullende zorgverzekeringen kan per verzekeraar verschillen. Kijk daarom eerst goed naar wat je echt nodig hebt en ga vervolgens de verschillende zorgverzekeringen vergelijken op dekking en prijs, zodat je uiteindelijk kiest voor goedkope zorgverzekering met de beste dekking.

Hoger eigen risico, lagere premie

Het wettelijk verplichte eigen risico in 2017 bedraagt 385 euro. Dat betekent dat iedereen de eerste zorgkosten die vallen onder de basisverzekering (behalve de typen zorg waarop geen eigen risico van toepassing is), tot een bedrag van 385 euro zelf moet betalen, voordat je een vergoeding vanuit de basisverzekering krijgt. Dit is het wettelijk verplichte eigen risico. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen, met een vast bedrag van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de korting op de zorgpremie. Een manier om een goedkope zorgverzekering te krijgen is dus door het eigen risico te verhogen. Kies je bijvoorbeeld voor het maximale eigen risico, dan krijg je de laagst mogelijke premie. Wanneer je verwacht relatief weinig zorg te gebruiken of wanneer je verwacht het minimaal verplichte eigen risico niet op te maken, dan kan het voordeliger zijn om voor een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen. Maar let op: een hoger eigen risico betekent ook daadwerkelijk een groter risico. Mocht je dan onverwacht toch veel zorg nodig hebben, dan betaal je eerst het volledige bedrag van het eigen risico zelf. Je moet dit risico dus wel kunnen dragen.

Restitutie- of naturapolis

Er zijn verschillende manieren waarop verzekeraars hun betalingen afhandelen. Met een naturapolis betaalt de zorgverzekeraar de zorgnota rechtstreeks aan de zorgverlener. Kanttekening hierbij is dat je alleen gebruik kunt maken van zorg bij de zorgverleners waar jouw verzekeraar contracten mee heeft. Je mag naar een andere zorgverlener, maar mogelijk betaalt de verzekeraar niet de volledige nota. De rest moet je zelf bijbetalen. Bij een restitutiepolis moet je de zorgkosten eerst zelf voorschieten, maar kun je wel bij iedere zorgverlener terecht, onafhankelijk van het gegeven of er wel of geen contract tussen jouw verzekeraar en de zorgverlener bestaat. Restitutiepolissen zijn meestal duurder dan naturapolissen. Daarnaast bestaan er ook combinatiepolissen. Dit is een mix tussen een restitutie- en naturapolis.

Goedkoopste zorgverzekering 2017 afsluiten

Bij het afsluiten van een zorgverzekering die niet alleen een lage premie heeft, maar ook de juiste dekking heeft en goed bij jou past, is het dus van belang om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Bekijk per zorgverzekeraar de polisvoorwaarden en neem uiteindelijk een weloverwogen beslissing. Het gaat ten slotte wel om je gezondheid en je portemonnee. De goedkoopste zorgverzekering vind je op Zorgverzekering.net.

Goedkoopste zorgverzekering 93,95 EUR

Alle premies zijn bekend en alle premies zijn gemiddeld gestegen met ongeveer 7% op de basispremie. De zorgverzekering van Ziezo een label van Zilverenkruis Achme is het goedkoopste in 2017. Het is mogelijk om deze verzekering met vrije zorgkeuze af te sluiten via Zorgverzekering.net.

Wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is, is afhankelijk van je gewenste dekking en eigen risico. Maar dit bereken je gemakkelijk via de tools van Zorgverzekering.net.